در آستانه روز طبیعت (سیزدهبدر)، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور نسبت به خطرات ناشی از رهاسازی ماهیان قرمز برای آبزیان بومی کشور هشدار داد و تاکید کرد: شهروندان از رها کردن ماهیهای قرمز در آبهای آزاد کشور از جمله رودخانهها، تالابها، دریاچهها و سدها جدا بپرهیزند.
وزیر نیرو گفت: بر اساس پیشبینیهایی که با هماهنگی هواشناسی انجام شد، آخرین برآوردها حاکی است که طی چند روز آتی (یازدهم تا شانزدهم فروردین ماه) در اثر بارشهایی که خواهیم داشت، حدود سه میلیارد متر مکعب وارد مخازن سدهای خوزستان میشود.
وزیر نیرو گفت:استان خوزستان دارای ۱۰ سد بزرگ است و استان با اهمیتی است و ظرفیتی نزدیک به ۲۳.۵ میلیارد متر مکعب دارد، یعنی حدود نیمی از مخازن سدهای کشور در این استان است و نقش بسیار مهمی در کنترل سیلاب دارند در عین حال که تولید برق، مصارف شرب، کشاورزی، صنعت و همچنین حقابههای زیست محیطی را از طریق همین مخازن و مدیریت آنها تامین میکنیم.
حجم آب ورودی به مخازن سدهای حوضه کارون بزرگ، کرخه و مارون از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۷ تاکنون ۱۵ میلیارد و ۲۵۸ میلیون متر مکعب بوده که نسبت به سال آبی گذشته ۴۴۵ درصد افزایش داشته است.
ورودی آب به مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۷ تا ۲۳ بهمنماه در مجموع ۲۳.۷۹ میلیارد متر مکعب بوده که بیانگر رشد ۲۷۰ درصدی نسبت به سال آبی گذشته است.
به اعتقاد یک کارشناس، در شرایط کنونی، مبحث آب در ایران از مشکلات زیادی رنج میبرد و دچار بیبرنامگی است؛ چراکه اصولا با تشکیلات مطالعاتی ناکارآمد روبه رو هستیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، وجود سدها را در بحث مهندسی رودخانه بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: یکی از پارامترهایی که در مقوله مهندسی رودخانه اهمیت بالایی دارد، مباحث مرتبط با سدهای کشور است.
زیست آنلاین: نشست بررسی و نقد بوم گرای فیلم سینمایی "محله چینی ها" به کارگردانی رومن پولانسکی، با همکاری زیست آنلاین و موسسه پویا در روز ۲۰ دی ماه درحوزه تحلیل فیلمهای با موضوع زیست محیطی برگذار شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران -گفت: در حال حاضر ۱۲۰ سد نیمه تمام در حال ساخت در ایران وجود دارد که از این تعداد، ۴۳ سد هدف شرب را بهدنبال دارد و باید حداکثر تا پایان برنامه ششم، به مدار بهرهبرداری وارد شود اما باید اعلام کرد که اجرای این طرحها به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.
در حال حاضر حدود ۵۲ درصد از مخازن سدهای کشور خالی است و از میان ۱۷۸ سد بزرگ موجود در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور ۸۸ سد مهم از جمله سدهای زایندهرود، شهید رجایی، ملاصدرا، دوستی، درودزن، استقلال و چاهنیمههای سیستان و بلوچستان کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.
مدیرکل دفتر استانداردها و طرحهای آب و آبفای وزارت نیرو گفت: اجرای طرح پرورشماهی در مخازن سدها به ویژه سدهای با هدف تامین شرب بهلحاظ تاثیر منفی بر شرایط کیفی تابع ضوابط خاص بوده و تاکنون هیچ مجوزی به هیچکدام از سدهای تامین کننده آب شرب در سطح کشور اعطا نشده است.
در ایران، متخصصان مسائل کشاورزی و منابع طبیعی، اکولوژی و طرفداران محیط زیست بسیار دیر به چارهاندیشی برآمدند تا شاید بتوانند روند شتابان و پرقدرت سدسازی را آرامش بخشند یا متوقف کنند.
اداره محیط زیست، اداره منابع طبیعی، اداره بهداشت محیط، سد لتیان و... متولی آب هستند که این تعدد سازمانها موجب شده که متولی خاصی نداشته باشد. همه متولیان در مورد آب مسئولیت دارند ولی عملاً انجام کاری نمیدهند.
نخستین توربین نیروگاه آبی راغون (در ۱۱۰ کیلومتری شمال شرق دوشنبه در تاجیکستان) آغاز به کار کرد. دولت تاجیکستان به این مناسبت جمعه ۱۶ نوامبر را روز «شادکامی ملی» نامیده است.
وضعیت بارشها در بازه زمانی ۵۰ روزه سال آبی جاری (۹۸-۹۷) از کاهش عطش ذخایر آبی حکایت دارد. مطابق آمارهای جدید، ارتفاع کل ریزشهای جوی از اول مهر تا ۲۰ آبانماه بالغبر ۳۶ میلیمتر ثبت شده است که نسبت به میانگین دورههای مشابه بلندمدت بیش از ۷۱ درصد و نسبت به سال آبی گذشته (که سالی خشک و کم بارش بود) بیش از ۲۰۷ درصد افزایش را نشان میدهد. با توجه به ...
اکثر سدهای ایران در مناطق کوهستانی است، بنابراین میزان تبخیر در این سدها کم است اما میزان تبخیر از سدهای استان سیستان و بلوچستان چهار هزار و ۵۰۰ میلیمتر در سال است.